Danny in Geulhem / Berg en Terblijt

Het fietsen zit er op voor deze derde dag. Rond 15:50 uur kwam Danny aan in Geulhem, een gehucht in de voormalige gemeente Berg en Terblijt (nu: gemeente Valkenburg aan de Geul).

Vandaag genoot Danny van warmere temperaturen en blauwe luchten. Hij had wederom last van de (tegen)wind, maar hij concentreerde zich op de weg, op het ontspannen van zijn geest en het bereiken van het eindpunt van vandaag. Tijdens het fietsen kwam hij op een zandpad waar hij zijn fiets meer dan 500 meter moest dragen. Dat was heel vermoeiend voor hem, maar het is gelukt. Hij werd zeer hartelijk verwelkomd door de eigenaren van SAGA B & B, die Danny heel vriendelijk een gratis overnachting hebben aangeboden.

Toen ik hem vandaag sprak, leek hij wat moe. Het eerste dat opvalt wanneer Danny moe is, is zijn spraak: als gevolg van de herseninfarcten heeft hij afasie en hoewel hij precies weet wat hij wil zeggen, is het moeilijk voor hem om de woorden te vinden om zichzelf te uiten. En als hij moe is, merk je dat het vinden van de woorden nog moeilijker wordt. Morgen krijgt hij gezelschap van Ralf, de eerste vriend die hem de komende dagen met de auto zal vergezellen. Ze zullen zeker samen van een biertje genieten en het gezelschap zal leuk zijn voor Danny. Op naar België !!
Dag 3 voltooid.