Onderweg via Aken langs Monschau naar Büllingen

Vandaag is het serieuze werk begonnen. Bij vertrek moest Danny meteen flink omhoog en over de gehele etappe van circa 85 km gaat Danny van een hoogte van circa 60 meter naar een hoogte van circa 580 meter. Natuurlijk met ups en downs zodat hij in totaal 870 meter klimt en 360 meter daalt. Een goede oefening, want in de Alpen wordt het natuurlijk nog een stuk pittiger.

Rond 14:00 uur had Danny Aken achter zich gelaten en was hij op weg richting het fraaie stadje Monschau. Die mooie plaats laat ie waarschijnlijk (letterlijk) links liggen, want een klein ommetje via Monschau betekent wel een aardige afdaling en daarna weer een flinke klim.

Update 17:20 uur. Danny is nog steeds onderweg. Danny heeft in Duitsland de Vennbahnsweg genomen. Dit is één van de langste fietspaden langs voormalige spoorlijnen in Europa. Die volgt ie nog steeds met nog circa 1 uur te rijden. Dus afhankelijk van eventuele pauzes zal hij waarschijnlijk tussen 18:30 en 19:00 uur zijn einddoel van vandaag bereiken. Een latertje vandaag.

Update 18:30 uur. Danny is bij zijn eindbestemming in Büllingen !!
Het was best een pittige dag. Het ging Danny niet heel gemakkelijk af. Gelukkig staat er voor morgen een kortere en makkelijkere etappe op het programma.

Hieronder Danny’s eigen verslag van de 4e dag:

Dag 4 Geulhem – Wirtzfeld
Vierde dag op rij zonnig.
In België was het een zandpad wat mij moeilijkheden voorschotelen. In Zuid-Limburg was het keien op een zandpad. Moeilijk en heel zwaar😓😔
In Duitsland hebben ze in Aken mooie fietspaden in de stad maar ook heuvel op en beneden. Ik had een route op het internet gemaakt (www.routeyou.com). Een vrouw van “vrienden op de fiets” had mij op gewezen dat er een route van Aken naar Wirtzfeld lopen “de Vennebahnweg”. Het hoogteverschil is met 2% heel wat minder erg dan heuvel op en beneden.
Aan het einde van dag heb ik 107,5km en 1400 hoogtemeter overwonnen.