Meer goed nieuws: CED groep schenkt Nieuwsbegrip aan Heliomare

De aanschaf van een abonnement op Nieuwsbegrip was één van de twee doelen die Danny wilde realiseren met zijn sponsorfietstocht naar Alpe d’Huez.

Vorige week kregen wij het geweldige nieuws dat de CED-Groep, maker van Nieuwsbegrip, graag een steentje bijdraagt aan het realiseren van Danny’s doelen. Het motto van de CED-Groep is ‘Als leren je lief is’ en daarom schenken zij Heliomare graag een jaarabonnement op Nieuwsbegrip. Daar zijn wij heel erg blij mee en onze dank is groot.

De CED-Groep helpt hier niet alleen Danny mee, maar vooral ook veel (afasie)patiënten van Heliomare die gebruik gaan maken van de leesteksten van Nieuwsbegrip.

Korte toelichting m.b.t afasie/Nieuwsbegrip:
Mensen met afasie hebben een taalstoornis, waardoor ze moeite hebben met spreken, begrijpen, lezen en/of schrijven. Dit heeft een grote impact op het dagelijks leven en is vaak buitengewoon frustrerend. Exact weten wat je wil zeggen/schrijven, maar dit niet kunnen. Bij logopedie wordt geoefend om de communicatieve mogelijkheden te verbeteren. Hiervoor worden in Heliomare onder andere wekelijkse afasiegroepen georganiseerd. Voor deze afasiegroepen zouden de logopedisten van Heliomare graag een jaarabonnement op Nieuwsbegrip aan willen schaffen. Nieuwsbegrip levert wekelijks actuele lessen voor begrijpend lezen en voor schrijven. Ze bieden materiaal aan op zes leesniveaus over het nieuws van de dag. Deze teksten en opgaven kunnen zeer goed gebruikt worden tijdens de groepstherapieën voor mensen met afasie in Heliomare. Door het dagelijks nieuws te bespreken, verwachten we dat het oefenen interessanter en uitdagender wordt. Ook Danny heeft oefeningen middels Nieuwsbegrip gedaan en dat heeft hem erg geholpen.

Nb. Deze week in Nieuwsbegrip: Twee keer zoveel wilde tijgers in Nepal