Het Doel: een Beweegtuin voor Heliomare + oefenmateriaal voor mensen met afasie

Danny gaat ruim 1350 kilometer fietsen van Egmond aan Zee naar Alpe d’Huez om €10.000,- op te halen voor “Vrienden van Heliomare”.

Deze Stichting “Vrienden van Heliomare” zet zich in om projecten en voorzieningen te realiseren voor extra begeleiding van cliënten en patiënten van Heliomare die niet vanuit de reguliere financiering van Heliomare betaald kunnen worden!

Eind 2014 werd Danny door meerdere beroertes getroffen. Danny was er slecht aan toe. De eerste tijd erna kon Danny nagenoeg niets meer: hij kon niet lopen en in het geheel niet spreken!
Nb elke dag krijgen circa 125 mensen een beroerte: een tijdige en goede behandeling is van groot belang.
Vandaag ruim drieënhalf jaar na zijn beroertes is Danny, mede door zijn grote inzet en die van Heliomare, bezig om zijn droom te realiseren: Fietsen naar Alpe d’Huez. Op zijn driewieler! Danny is heel dankbaar voor deze goede begeleiding en wil daarom iets terug doen voor Heliomare én iets doen om de begeleiding van andere patiënten nog beter te maken.

Het doel van deze tocht:

Beweegtuin realiseren bij Heliomare én aanschaf van leermateriaal voor mensen met afasie

1)      Beweegtuin

Om mensen uit te dagen tot bewegen en ze te ondersteunen tijdens hun therapie in de buitenlucht is het idee ontstaan om een aantal zeer gebruiksvriendelijke fitnesstoestellen buiten in de tuin van Heliomare te plaatsen. Met een kleine werkgroep (bestaande uit een bewegingsagoog, fysiotherapeut en ergotherapeut) is er nagedacht over de best toe te passen toestellen. De werkgroep is gekomen tot een 4-tal toestellen. Het gaat om een Crosstrainer, een Arm Rotation Fit, een Cyclone fit  en een Pulley fit plus.

Deze toestellen zijn, met uitzondering van de Crosstrainer, ook toegankelijk voor de rolstoelgebruiker. De realisatie van de beweegtuin maakt het voor verschillende aandoeningen zoals dwarslaesie en NAH (niet-aangeboren hersenletsel) ook mogelijk om in de buitenlucht therapie te volgen. Dat is iets wat Danny heel erg gemist heeft. Altijd maar binnen oefenen terwijl het buiten soms zo mooi was. Buiten kunnen oefenen kan nog meer motiveren, het oefenen nog aangenamer maken en het herstel dus bespoedigen.

2)      Leermateriaal voor mensen met afasie

Mensen met afasie hebben een taalstoornis, waardoor ze moeite hebben met spreken, begrijpen, lezen en/of schrijven. Dit heeft een grote impact op het dagelijks leven en is vaak buitengewoon frustrerend. Exact weten wat je wil zeggen/schrijven, maar dit niet kunnen. Bij logopedie wordt geoefend om de communicatieve mogelijkheden te verbeteren. Hiervoor worden in Heliomare onder andere wekelijkse afasiegroepen georganiseerd. Voor deze afasiegroepen zouden de logopedisten van Heliomare graag een jaarabonnement op Nieuwsbegrip aan willen schaffen. Nieuwsbegrip levert wekelijks actuele lessen voor begrijpend lezen en voor schrijven. Ze bieden materiaal aan op zes leesniveaus over het nieuws van de dag. Deze teksten en opgaven kunnen zeer goed gebruikt worden tijdens de groepstherapieën voor mensen met afasie in Heliomare. Door het dagelijks nieuws te bespreken verwachten we dat het oefenen interessanter en uitdagender wordt.
Ook Danny heeft oefeningen middels Nieuwsbegrip gedaan en dat heeft hem erg geholpen.

Totale kosten van deze doelen bedragen circa € 10.000,-

Wij zijn er nog niet. Danny heeft al flink stuk gefietst, maar moet nog 12 etappes rijden, waaronder een paar heel pittige. Ook het bedrag van €10.000,- is nog niet bij elkaar. Danny heeft  nu €5659,- bij elkaar gefietst. Het gaat zeker de goede kant op,  maar donaties om deze doelen van Danny te realiseren zijn dus nog hard nodig.

Doneren kan via bankrekening NL83 RABO 1268 5306 11 (BIC: RABONL2U) t.n.v. “Dannydoethet / Danny Voorhamme” of via gofundme.com/dannyontheroad

Helpt u ook mee om te zorgen dat onderstaand beeld op Alpe d’Huez werkelijkheid wordt? Doneer en “spread the word” o.a. via Facebook.