Over Danny

Help Danny geld in te zamelen voor Heliomare

Op 7 december 2014 heeft Danny twee beroertes gehad waardoor hij halfzijdig verlamd is geraakt. Tevens verloor hij zijn taalvaardigheden; zowel praten als lezen en schrijven.
Na een lange revalidatie heeft Danny veel van zijn vaardigheden weer opnieuw geleerd. (Nog) niet zoals het was, maar hij is al heel ver.

Het is al ruim 20 jaar een droom van Danny om van Nederland naar de Alpe d’Huez in Frankrijk te fietsen. Helaas is deze droom tot nu toe nog niet uitgekomen…
Maar nu gaat ie er voor. Dit najaar vertrekt hij uit zijn woonplaats Egmond aan Zee om een fietstocht van circa 1300 km te maken en de beroemde 21 bochten naar Alpe d’Huez te bedwingen. Alpe d’Huez, beroemd en berucht, is vaak de finishplaats van de loodzware Koninginnenrit van de Tour de France.
Met het waarmaken van deze droom wil hij geld inzamelen voor Heliomare, het revalidatiecentrum in Wijk aan Zee. Zonder de uitstekende behandeling in Heliomare zou hij deze droom niet meer kunnen najagen.

Achtergrond (door Rolla, Danny’s vrouw)

Hier is ons verhaal: zo’n 3 1/2 jaar geleden bracht ik hem in allerijl naar de huisarts. Daar aangekomen leek er weinig aan de hand te zijn. Ondanks dat de dokter niet al te veel gekke dingen aantrof, stuurde hij ons voor alle zekerheid door naar het ziekenhuis voor een extra controle.

Middels een scan kwamen we er achter dat hij een kleine beroerte gehad zou hebben. Ik was er nog steeds niet gerust op, maar Danny leek zich naar omstandigheden goed te voelen, we praatten normaal en vervolgens kwamen zijn ouders en onze kinderen langs in het ziekenhuis om samen te dineren. Alles leek in orde. Ze hielden Danny ter observatie en ik mocht hem de volgende dag ophalen.

De volgende morgen kwam ik vroeg naar het ziekenhuis toe, maar hij was niet in zijn kamer.
De verpleegster vroeg me te gaan zitten en vertelde me dat Danny ‘s morgens een grote beroerte gehad. Hij had zijn taalvaardigheden verloren en was halfzijdig (rechts) verlamd.
Ik kon het niet geloven. Even later werd Danny naar binnen gereden en toen hij zijn ouders en mij zag moest hij huilen. Wat een vreselijk moment voor ons allen. Hij kon niet meer lopen, praten, lezen en schrijven.

Twee weken later vertrok Danny naar Heliomare, het revalidatiecentrum.
Daar volgde hij een jaar van intense therapie en moest hij alles vanaf nul weer leren, letterlijk alles, zoals eten, lopen, bewegen en praten. Alles om weer zo normaal mogelijk te functioneren in de samenleving.

Nog steeds leert hij elke dag. Danny is sterk, een tikkeltje eigenwijs en hij geeft nooit op.

Tijdens de momenten waarop hij eigenlijk zou moeten rusten in het revalidatiecentrum ging Danny in zijn rolstoel naar de fysiotherapie-afdeling om daar te oefenen met lopen.

Hij oefende net zo lang totdat hij in staat was om zelf de trap op en af te kunnen, dit alles weken eerder dan verwacht door wie dan ook.

Nu, ruim 3 jaar later heeft hij letterlijk en figuurlijk een lange weg afgelegd. Hij loopt weer met wat hulp en is fysiek erg sterk. Hij heeft weer geleerd om te praten, te lezen en te schrijven. Helaas nog niet helemaal zoals het was, maar het gaat nog steeds vooruit.
De frustraties van de eerste twee jaar zijn wat verminderd en we kunnen weer meer of minder een normaal leven leiden. Danny probeert zelfs met onze zoon te voetballen, waarbij hij stilstaat en de bal terug ‘schopt’ met zijn wandelstok.

Zijn speciaal aangepaste fiets met drie wielen biedt hem veel vrijheid en inmiddels is het tijd om een lang gekoesterde droom waar te maken: Van zijn huis helemaal naar Alpe d’Huez te gaan fietsen en om na ruim 1300 kilometer fietsen de 21 beroemde bochten omhoog te fietsen en in Alpe d’Huez van de berg te schreeuwen: Here I am !

Danny kijkt heel erg uit naar deze lange reis op zijn fiets en met uw hulp wil hij heel graag geld inzamelen voor Heliomare. Het revalidatiecentrum betekent zoveel voor hem. Hij heeft als ware zijn leven terug gekregen, waarvoor niet alleen Danny, maar ook wij als gezin zeer dankbaar zijn.

Ik hoop van harte dat u ons wilt steunen in het realiseren van deze reis en om geld op te halen voor het geweldige revalidatiecentrum Heliomare.